Lilu ILU

Korea kosmeetika Eestis

Otsing
Sulgege see otsingukast.

C-vitamiin nahale: kõik, mida pead selle kohta teadma.

C-vitamiin kosmeetilise komponendina on muinasjutukangelase kombel legendide ja müütidega kaetud. 

 

Mõned teevad entusiastlikult maske ostetud sidrunitest, teised, vastupidi, kardavad seda nagu tuld. Ja tõde, nagu alati, on keskel.

 

Selgitame välja.

Mida teeb C-vitamiin nahale:

1. C-vitamiin on hästi uuritud antioksüdant, mis kaitseb rakke hävimise eest.

Vabade radikaalide teke on inimkeha jaoks täiesti loomulik protsess. Need tekivad peamiselt hapniku töötlemise tulemusena ega ole alati kahjulikud.

 

Mis on vabad radikaalid? Need on molekulid, millel puudub üks elektron. Tasakaalu taastamiseks triivivad nad lisaelektroniga molekule otsides. Nad klammerduvad nende külge ja oksüdeeruvad. 

 

Kui oksüdeeritud molekulide arv jõuab kriitilise väärtuseni, rakk sureb. Oksüdeerunud rakk on surnud. Kui te peensustesse ja nüanssidesse ei lasku, siis üldiselt näeb protsess välja täpselt selline.

 

Mõned vabad radikaalid teevad kasulikku tööd: klammerduvad viiruste, bakterite ja vähirakkude rakkude külge ja oksüdeerivad neid. 

 

Kuid mõned jäävad kasutusest välja ja klammerduvad tervete rakkude külge. Täpsemalt nahas on mõjutatud lipiidid, kollageen ja elastiin. 

 

Mis on C-vitamiinil selle kõigega pistmist?

kuidas C-vitamiin toimib?

C-vitamiini molekulis on vabade radikaalide jaoks vajalik paaritu elektron. Nad paarituvad ja teised rakud jäävad vigastamata.

 

Teisisõnu, C-vitamiin takistab lipiidide, kollageeni ja elastiini hävimist. Säilitab naha loomuliku barjääri ja naha elastsuse.

 

Samamoodi toimib C-vitamiin vabade radikaalidega, mis tekivad ultraviolettkiirguse ja kahjulike keskkonnategurite mõjul. 

 

Laboratoorsed uuringud on näidanud, et C-vitamiini kantakse nahale vähendab UVB-kiirte tekitatud kahjustused 52% võrra ja vähendavad päikesepõletuse ohtu 40-60% võrra.

 

UV-kiirguse vastase kaitse parandamiseks on oluline kasutada päikesekaitsetooteid koos antioksüdantidega. Kuigi C-vitamiin ei neela ultraviolettvalgust, kaitseb see vabade radikaalide toime eest. Päikesekaitsekreemidel seda efekti ei ole. Seetõttu on nad koos jõudu.

2. Mõjutab lipiidide sünteesi.

C-vitamiin osaleb lipiidide tootmises naha sarvkihis ja parandab oluliselt nende moodustumist barjäär. Tervislik looduslik barjäär vastutab muuhulgas niiskuse hoidmise eest naha pinnal ja seeläbi dehüdratsiooni ärahoidmise eest.

3. Suurendab elastsust ja vähendab kortsude sügavust.

Väärib märkimist, et C-vitamiin on üks väheseid koostisosi, mille võime mõjutada kollageeni ja elastiini sünteesi tõestatud teaduslikult. Ja mida rohkem kollageeni nahas, seda vähem on kortse.

4. Tugevdab veresooni ja parandab kapillaaride seisundit (rosaatsea).

Osaledes vahetult kapillaaride seinu vooderdava IV tüüpi kollageeni sünteesis, tagab C-vitamiin nende elastsuse. Sellel on positiivne mõju rosaatseaga nahale.

5. Ühtlustab tooni, kergendab hüperpigmentatsiooni ja aknejärgseid jälgi.

Täpsemalt siis surub alla Türosinaas on oluline ensüüm, mis osaleb melaniini sünteesis. Seetõttu kasutatakse seda laialdaselt dermatoloogias pigmendilaikude heledamaks muutmiseks.

6. Parandab aknele kalduva naha seisundit, regenereerib ja tervendab.

C-vitamiin vähendab aknet põhjustavaid baktereid. 

Suurendades I tüüpi kollageeni tootmist, kiirendab see regeneratiivseid protsesse ja haavade paranemist. Ja ka lipiidide oksüdatsiooni blokeerimisega vähendab see põletiku tõenäosust.

7. Toimib nagu koorimine.

Siin räägime askorbiinhappe kõrgest kontsentratsioonist ja seda juhul, kui on parem usaldada professionaalseid kosmeetikuid.

C-vitamiini vorm ja kontsentratsioon: millist valida?

Vitamiin-S-dlya-kozhi-vse-chto-nuzhno-o-nem-znat

Askorbiin või L-askorbiinhape (askorbiinhape).

See on puhta C-vitamiini tehniline nimetus. Kõikidest olemasolevatest vormidest on see kõige tõhusam ja enim uuritud.

 

Kontsentratsioonis kuni 2% L-askorbiinhape toimib antioksüdandina, värskendab jumet, ühtlustab toonust ja võib siluda peeneid kortse. Hoiab ära nende tekke ja hoiab ära kudede lõtvumise, säilitab lipiidid, kollageeni ja elastiini.

 

Kontsentratsioonides 5% kuni 20% Juba praegu võib rääkida tõsistest vananemisvastastest toimetest ja naha valgendamisest.

 

Askorbiinhappe kontsentratsioon üle 20% ei suurenda selle bioloogilist tähtsust, vaid vastupidi, võib põhjustada ärritust nahka.

 

Kuid vaatamata ilmsetele eelistele on sellel mündil ka teine külg.

Askorbiinhappe kolm probleemi – läbilaskvus, stabiilsus ja happesus.

 

Teisisõnu, askorbiinhapet on raske nahasse viia, see hävib kergesti kokkupuutel õhu ja päikesevalgusega ning tõhusaks toimimiseks vajab see pH väärtust, mis ei ületa 4. See on selline äärmiselt kapriisne komponent.

 

Tootjad aga lahendavad selle probleemi ja loovad kapseldatud vorme, pakendavad tooteid hermeetiliselt ja jälgivad oma toodete pH väärtust.

 

Muud C-vitamiini vormid on stabiilsemad. Nad ei vaja tantsimist tamburiinidega ph ümber ja ärritavad nahka vähem. Siiski ei ole ühelgi tuletisvormil kõiki L-askorbiinhappe tõestatud eeliseid. Niisiis:

Naatrium askorbüülfosfaat.

Kui teil on aknele kalduv nahk, tasub seda C-vitamiini derivaati proovida.

 

  • 1% naatriumaskorbüülfosfaat vähendab oluliselt aknet põhjustavate bakterite arvu;

 

  • 5% lahus mõjutab juba põletikulisi kahjustusi mustad täpid. Siin ületas see efektiivsuselt isegi bensoüülperoksiidi. Vau 👍

Magneesiumaskorbüülfosfaat.

Stabiilne ja mahe derivaat, mida peetakse üheks kõige niisutavamaks C-vitamiini vormiks.

 

Magneesiumaskorbüülfosfaadi "trikk" on aga hüperpigmentatsiooni ja aknejärgsete märkide kergendamine:

 

  • Kontsentratsioonil 2% - 5% parandab see üldist nahatooni;

 

  • 5-10%-l on väljendunud valgendav toime.  

Askorbüülpalmitaat.

Kõigist C-vitamiini derivaatidest "nõrgim":

 

  • See ei suuda pigmentatsiooni heledamaks muuta;

 

  • Võime muutuda nahas askorbiinhappeks on väga küsitav. 


Noh, viimane nael tema kirstu: hoolimata sellest, et askorbüülpalmitaadil on antioksüdantne toime, soodustab see pärast UV-kiirgust... oksüdatsiooni lipiidid. Oksüdeerunud rakud surevad ja muutuvad mürgiseks.

Askorbüülglükosiid.

Üks parimaid C-vitamiini derivaatide vorme.

 

Askorbüülglükosiid on stabiilne, tungib suhteliselt kergesti läbi naha, muutub askorbiinhappeks ja demonstreerib C-vitamiinile iseloomulikke peamisi toimeid: 

 

  • Kontsentratsioonides 0,5% kuni 2% - tagab antioksüdantse kaitse ja ühtlustab tooni;

 

  • Alates 2% kuni 5% - valgendab hüperpigmentatsiooni;

 

  • Üle 5% – stimuleerib kollageeni sünteesi ja vähendab kortsude sügavust.

Tetraheksüüldetsüülaskorbaat ehk 3-O-etüül-L-askorbiinhape (3-O etüül-L-askorbiinhape)

Paljutõotav komponent. Selle läbitungimisvõime on kolm korda suurem kui askorbiinhappel (katsed viidi läbi in vivo, see tähendab katseklaasis).

 

Kaitseb rakke ultraviolettkiirguse eest, soodustab kollageeni tootmist ja omab pigmentatsioonivastaseid omadusi. Koos niatsiinamiidiga annab see sünergilise tulemuse. Tänapäeval peetakse seda kõige stabiilsemaks, aga ka kõige kallimaks C-vitamiini vormiks. Sobib tundlikule nahale.

Millega C-vitamiini kombineeritakse hoolduses ja millega seda ei tohiks kasutada:

S-chem-mozhno-sochetat-vitamin-Sv-uhode

Kuni viimase ajani oli arvamus, et C-vitamiini ei tohiks kombineerida retinooli, niatsiinamiidi, peptiidide ja hapetega. 

Tegelikult, C-vitamiin sobib kõigega. See ei hävita ennast ega neutraliseeri teiste koostisosade toimet.

Aga. Kehtib kirjutamata reegel: ärge segage vahendeid suure varade kontsentratsiooniga. Näiteks kui kasutate niatsiinamiidi suurtes kontsentratsioonides või hapetes, ei tohiks te sel juhul kontsentreeritud C-vitamiini võtta. 

Ja teiseks: kui teil on tundlik nahk, siis on ärrituse vältimiseks mõttekas ajastada C-vitamiini kasutamine retinooli, hapete ja niatsiinamiidiga. C-vitamiin hommikul, retinool õhtul. 

Jällegi, kui nahk on reaktiivne ja kalduvus ärritusele, on mõistlik C-vitamiini lisada oma hooldusesse järk-järgult, alustades väikesest %-st toimeainest. Või proovige C-vitamiini derivaate. Neil on väiksem nahaärrituse oht (aga ka tõhusus ☺️).

Ainus vastuoluline kombinatsioon: C-vitamiin + vaskpeptiidid.

Siin pole ekspertide seas üksmeelt. Mõned väidavad, et see kombinatsioon on suurepärane vananemisvastane duo. Teised väidavad, et vasepptiidid oksüdeerivad C-vitamiini ja muudavad selle kasutuks. Samas on C-vitamiini 15-20% sisaldava toote madal pH vasepptiidide jaoks liiga happeline. 

Siiani pole ma leidnud ühtegi tõendit ega veenvat ümberlükkamist.

Ja siin C-vitamiin, E-vitamiin ja feruulhape on loodud üksteise jaoks. See kombinatsioon suurendab C-vitamiini antioksüdantset kaitset 4 korda! 

C-vitamiin + traneksaamhape. Kui teie eesmärk on pigmentatsiooni heledamaks muuta, soovitan seda segu proovida. C-vitamiin suurendab traneksaamhappe toimet, sellel duetil on sünergiline toime. 

Tegelikult on kombinatsioone palju. Aga ma lõpetan praegu, muidu ma kardan, et ma ei lõpeta seda artiklit kunagi 😊.

Mida on C-vitamiini kohta veel oluline teada?

Milline peaks olema pakend ja kuidas säilitada:

Nagu ma eespool kirjutasin, on askorbiinhappe jaoks äärmiselt oluline välistada või minimeerida kokkupuudet õhu ja valgusega. Seetõttu on pakend väga oluline. Ideaalis tume klaas, mis ei lase valgust läbi ja pumbaga dosaator. 

Lubage mul tuua teile näide:

MaryMay-tooner-losjoon-vitamiin-C-bifida

Paremal on losjoon askorbiinhappega. Fotode tegemisel pandi pudelite põhja alla ere välklamp. Ma tahtsin ilu. Ja kui toonikuga kõik õnnestus, siis C-vitamiini pudelist ei pääsenud läbi ükski välk. See on see, mida ma nimetan "kvaliteetseks pakendatud" tooteks. 

 

Teiste C-vitamiini vormide nõuded pole nii tõsised, kuid parem on siiski hoida neid valguskindlates anumates.

 

Muidugi seda Kreeme ja seerumeid tuleb hoida pimedas kohas. Ja proovige seda võimalikult kiiresti kasutada. 

 

Kui toode on muutnud värvi ja muutunud pruuniks, võib selle ära visata, isegi kui kõlblikkusaeg pole veel möödunud. Värvuse muutus näitab, et see on oksüdeerunud. Kuid oksüdeeritud C-vitamiin pole enam väärtuslik. Kuigi see ei tee halba.

Hommikul või õhtul?

Võimalik nii hommikul kui õhtul. Kuid siiski on parem tõsta kõrge % aktiivsusega tooted õhtusse.

Suvel või ainult talvel?

Suvel on C-vitamiin väga oluline antioksüdandina ja UV-kiirte eest kaitsjana. Ainult sel juhul ärge unustage Sanskrinit. C-vitamiin suurendab naha valgustundlikkust ja kui see pole Sanskriniga kaitstud, siis võite näole saada soovimatud tumedad laigud. 

Ja kokkuvõtteks:

C-vitamiin on hämmastav koostisosa. Pole asjata, et see seisab retinooli ja hapetega samal real. Tema abiga saate lahendada palju dermatoloogilisi probleeme: tuhmi naha heledamaks muutmisest tõelise noorendamise ja akneravini. Samuti pole seda raske kasutada. Kui tead, kui palju, millega, millal ja kuidas. Loodan, et aitasin teil sellest aru saada.

 

Kui teil on veel küsimusi, küsige julgelt. Olen, nagu alati, ühenduses.

 

Ja see on kõik, mis mul täna on,

Sinu Lilu ILU 💖

Teid võivad huvitada:

Mary May C-vitamiin + Bifida losjoon

Mary&May C-vitamiin + Bifida Lotion

MaryMay Citrus Unshiu + Tremella seerum

Mary&May Citrus Unshiu + Tremella Fuciformis seerum

JayJun Pom sidruniplaaster

JayJun Pom Lemon Duo Eye Gel Patch

Neogen Vita Duo Day Night Cream vitamiinid C ja E

Neogen Vita Duo päevane öökreem

Jaga postitust

Viimased sõnumid

Otsi ajaveebi kategooria järgi

Infoleht

Liituge meie igakuise uudiskirjaga ja olge kursis.

TOP blogipostitused

Chem polezen S-vitamiini dlya kozhi

C-vitamiin nahale: kõik, mida pead selle kohta teadma.

C-vitamiin kosmeetilise komponendina on muinasjutukangelase kombel legendide ja müütidega kaetud.

Mõned teevad entusiastlikult maske ostetud sidrunitest, teised, vastupidi, kardavad seda nagu tuld. Ja tõde, nagu alati, on keskel.

Selgitame välja.

obzor i otzyvy Mary&May Idebenone+Blackberry

Mary&May Idebenone+Blackberry

Ülevaade uuest tootest - Lõuna-Korea kaubamärgi Mary&May idebenooni, muraka ja keramiididega vananemisvastane niisutav sari.

Avasta rohkem Lilu ILU-st

Tellige nüüd, et jätkata lugemist ja saada juurdepääs kogu arhiivile.

Jätka lugemist

Ava vestlus
1
Lilu ILU (reaalajas vestlus)
Kas vajate nõu või teil on küsimusi?
Kirjuta mulle WhatsAppi ja vastan esimesel võimalusel. ☺️